Ambitie podium Zandberg58 blaast nieuw leven in de Sacramentskerk

De Sacramentskerk is sinds 2000 in handen van de Kooracademie Breda. Het doel hiervan is om het kerkgebouw te kunnen behouden voor het koor en andere maatschappelijke organisaties in Breda en omgeving.

Sindsdien wordt het gebouw niet alleen gebruikt voor podiumkunsten, maar ook voor lezingen, herdenkingsbijeenkomsten, congressen enzovoorts. De twee zalen zijn daartoe uitgerust met eigentijdse voorzieningen waaronder vloerverwarming, groot podium, moderne audiovisuele middelen en (kleur)verlichting. Sinds 2006 heeft de Sacramentskerk het kerkgebouw ook een monumentale status.

Ambitie dé concertzaal van Breda

Om de organisatie draaiende te houden, heeft de organisatie de ambitie om van het gebouw dé concertzaal van Breda te maken. De nieuwe naam is podium Zandberg58. Onder deze naam wordt een muzikaal jaarprogramma opgezet van bijzondere producties. De aftrap hiervan is rond kerst 2022 met diverse concerten.

Maandag 19 december komt Clare College Choir uit Cambridge naar Breda. Op het programma staat een variatie aan Christmas Carols. Aanvang 19.30 uur.

Voor het volledige programma kun je terecht op de website van de Sacrementskerk.