Van boksen en graffiti tot muziek en eten: #Keileukfeestje verbindt verschillende mensen

Foto: Tijmen Moelker / BredaNu

Afgelopen vrijdag vond het #Keileukfeestje festival plaats in Den Hout. Het evenement was speciaal georganiseerd voor mensen die normaal gesproken niet vanzelfsprekend toegang tot festivals hebben vanwege financiële beperkingen of een gebrek aan sociale contacten. Het festival bracht bezoekers samen voor een dag vol plezier en verbinding.

Annemijn Beck, organisator van het festival, kijkt met een positieve blik op deze dag. “We vinden dat iedereen recht heeft om op een festival te staan, want helaas is dat niet voor iedereen toegankelijk.” Het festival werd op een groot veld georganiseerd, waar iedereen een bezoek aan kon brengen. Annemijn is zelf ook een festivalliefhebber. Zij gelooft erin dat mensen elkaar ook binnen andere plekken dan werkomgeving kunnen genieten.

Kei leuk feestje

Van 14:00 uur tot 20:00 uur konden de bezoekers genieten van een terrein vol met muziek, activiteiten en workshops. Het terrein was sfeervol gekleed dankzij de inzet van de organisatoren van de bekende Bredase evenementen zoals Duikboot en Ploegendienst. Stichting de As coördineerde de activiteiten, waarbij vrijwilligers workshops graffiti en boksen aanboden.

De bezoekers van het festival hebben ook enorm genoten van deze dag. De bedoeling van deze dag was, naast het genieten, om nieuwe vrienden te maken en een andere kijk op elkaar te krijgen. Één van de bezoekers vindt deze dag een mooi initiatief dat genomen is voor de mensen die niet altijd op een festival kunnen staan: “Een gezellige dag beleven is het beste wat je kan doen.”