Stichting ParaGamesBreda stopt na 19 jaar

Foto: BredaNu

De stichting werd in 2004 opgericht om het voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk te maken om samen te sporten. Twee keer per jaar hield de stichting de ParaGames, een van de grootste sportevenementen voor mensen met een handicap.

Op social media deelde de stichting dat het heeft besloten zichzelf op te heffen, waarmee ook het einde komt aan het sportevenement en alle clinics en activiteiten van ParaGamesBreda. De stichting geeft aan dat het sporten voor mensen met een beperking aandacht wil blijven geven en wil blijven ondersteunen. Ze zoeken nog wel een passende manier om dit te doen. De stichting bedankt sponsors, sporters, begeleiders en vrijwilligers voor de steun door de jaren heen.

Sinds de eerste ParaGames in 2005 kwamen er voor het tweejaarlijks sportevenement sporters uit landen zoals Polen, Ierland, Canada, en Zweden naar Breda om mee te doen aan meer dan 20 sporten. Sporten zoals rolstoelbasketbal, rolstoeldansen, schermen en zitvolleybal. Tijdens het evenement waren zowel topsporters als beginnende sporters welkom van over heel de wereld. Om dit mogelijk te maken werden de spelen onder andere gefinancierd door Gemeente Breda en Provincie Noord-Brabant en mogelijk gemaakt door vrijwilligers.