Ouderenteam van PCP blijft stug doorgaan

Bij voetbalclub PCP in Breda speelt een ploeg genaamd de OldStars, een groep ouderen die aan walking football doet. Ondanks hun oudere leeftijd gaat het er tijdens de training soms nog aan toe alsof het een eerste elftal is. Maar het is vooral een gezellig samenzijn.

Voor de training beginnen de mannen met een kop koffie en een praatje over de prestaties van NAC Breda, een onbelangrijk onderdeel van dit team. “Het is een groep mensen die door de jaren heen echt een soort vriendenclub is geworden,” vertelt trainer Peter Maaskant. De OldStars zijn allemaal 65 jaar of ouder. De een is mobieler dan de ander. Volgens Maaskant wordt dat door de groep zelf opgelost: “Iemand die wat minder mobiel is, krijgt meer vrijheid en de andere mannen gaan hun duels aan.”

Achter de geraniums vandaan komen

Terwijl de spelers binnendruppelen, zet Benny van der Wiele (82) het veld uit. Ondanks zijn respectabele leeftijd komt hij nog goed mee. “Het voordeel is dat je niet hard mag lopen, wel snelwandelen. Soms zijn er wel wat pijntjes, maar dan moet je gewoon een pijnstillertje nemen. Zolang ik nog kan lopen, blijf ik het doen. En ik zou tegen de mensen willen zeggen: kom achter die geraniums vandaan en probeer het eens.”