NAC verwelkomt twee nieuwe spelers

BredaNu
BredaNu

NAC heeft afgelopen week twee nieuwe spelers toegevoegd aan het eerste elftal. Het gaat om Aimé Omgba en Casper Staring .

Aimé Omgba

Aimé Omgba is een 20-jarige middenvelder. Deze week heeft hij zijn eerste profcontract getekend bij NAC Breda. In het contract staat dat hij 2.5 jaar bij NAC kan spelen. Met de mogelijkheid om het contract met een jaar te verlengen, wanneer beide partijen daar interesse in zouden hebben.

Trainer Ton Lokhoff zegt het volgende over Aimé: “ Vanaf nu komt hij definitief over naar het eerste elftal. We hebben gezien dat hij het niveau op trainingen aankan. Het is een goede voetballer met snelheid en de juiste instelling.”

Omgba begon bij RCL Leiderdorp en stroomde later door naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar speelde hij tot zijn 19e. Daarna maakte hij de overstap naar N.E.C. , om vervolgens de overstap te maken naar de jeugdopleiding van NAC.

Aimé Omgba zegt dit over zijn eerste contract: “Hier heb ik al die jaren hard voor gewerkt. Dit is de beloning en hopelijk het begin van iets heel moois. Dit seizoen wil ik zoveel mogelijk minuten maken en op lange termijn uitgroeien tot basisspeler bij NAC. Morgen zit ik voor het eerst bij de selectie. Dat zal heel speciaal worden.”

Casper Staring

Naast Omgba is Casper Staring ook een nieuwe aanwinst van NAC. De 21-jarige middenvelder heeft de overstap gemaakt van FC Twente naar NAC. Hij heeft een contract getekend van 3.5 jaar.

Staring startte zijn carrière bij de plaatselijke vereniging in Barneveld. Al snel werd hij opgemerkt door de grotere clubs. Met 11 jaar werd hij gescout voor FC Twente. Hier speelde hij zijn gehele jeugd en uiteindelijk maakte hij hier ook zijn debuut als profspeler. Zijn debuut begon gelijk goed, met een doelpunt tijdens de TOTO bekerfinale.

Casper Staring vertelde over zijn overstap naar NAC: “Ik ben een controlerende middenvelder. Voor de club NAC hoefde ik niet overtuigd te worden, daar wil je graag voor spelen. Uit de gesprekken bleek dat de club hogerop wil en daar wil ik graag in mee.”