NAC met anderhalf been in de Eredivisie, supporters bereiden zich voor op spannende wedstrijd

Aanstaande zondag speelt NAC Breda in Rotterdam tegen Excelsior de terugwedstrijd in de finale van de nacompetitie. De Bredanaars staan er vooralsnog met een 6-2 voorsprong goed voor. En dat zorgt bij menig NAC-supporter voor vertrouwen deze dagen.

In de Ruwaardstraat ontkom je er niet aan. Jeffrey van de Velde gaat al 28 jaar naar NAC en heeft samen met zijn neefje D’Shawn de voorkant van zijn huis helemaal in de kleuren van geel-zwart versierd. Al na de eerste wedstrijd tegen Roda JC had hij er alle vertrouwen in: ”Ik dacht, dit gaat hem worden. Toen ben ik meteen met D’Shawn begonnen.”

‘De plek waar we thuishoren’

NAC eindigde achtste in de reguliere competitie en kende een wisselvallig seizoen zowel binnen als buiten het veld. Leon Deckers van het radioprogramma NACpraat zag deze succesvolle reeks in het naseizoen dan ook niet aankomen. ”Zo rond de winterstop tot aan de laatste wedstrijd in de competitie waren we er niet van overtuigd dat er nog wat van te maken viel. Maar vijf wedstrijden later ziet de wereld er compleet anders uit en staan we met anderhalf been in de Eredivisie. We zijn er nog niet, maar zondag moet de afronding worden en dan zijn we weer op de plek waar we thuishoren.” NAC speelt, als het zondag gebeurt, na vijf jaar weer op het hoogste niveau. De vraag is of het daar kan overleven. Deckers: ”Ja, er is nog veel werk aan de winkel mocht het zover komen. In veel facetten zijn er nog stappen te maken. Zowel op het veld als organisatorisch.”

Voorspellingen

D’Shawn denkt dat NAC weer wint van de Rotterdammers: ”Met een mooie 3-1, net zoals tegen Roda JC.” Deckers houdt het op een gelijkspel: ”2-2, we laten ze een beetje heel. Doelpuntenmakers volgens de radiomaker: Dominik Janošek en Jan Van den Bergh.