OM eist negen jaar cel tegen Bredanaar voor doodslag op baby

Het gerechtsgebouw. Archieffoto | Foto: BredaNu

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag negen jaar cel geëist tegen een 21-jarige man uit Breda voor doodslag op zijn zoontje van zeven weken.

De baby overleed vorig jaar maart. De moeder trof in de ochtend van 29 maart de vader aan met het zoontje in de armen. Ze merkte dat het niet goed zat, waarna de baby vanuit de spoedeisende hulp naar een ziekenhuis in Rotterdam werd gebracht. Het kind overleed daar na twee dagen.

Een arts constateerde dat er vermoedelijk sprake is van kindermishandeling. De baby had zware hersenschade, bloeduitstortingen in de ogen en meerdere gebroken ribben. Uit onderzoek is gebleken dat het letsel moet zijn veroorzaakt door (veelvuldig) schudden en/of stoten en stompen. Vier al genezen ribbreuken wezen op eerdere geweldsincidenten. Ook is er in de nacht van 28 maart op 29 maart fataal hersenletsel ontstaan. Het OM merkte de vader aan als verdachte omdat hij de laatste en de eerste is die de baby heeft gezien.

Naast de celstraf van negen jaar wil het OM dat de verdachte ook na die tijd onder toezicht blijft staan om herhaling te voorkomen.