Marathon Breda gaat niet door: gemeente ziet te veel risico’s

Foto: Foto: Pexels

De marathon van Breda die aanstaande zondag 19 mei zou worden gehouden gaat niet door. Dat meldt de organisatie met een statement op de website.

In de verklaring schrijft de organisatie: ”Als donderslag bij heldere hemel zijn er onverwachte problemen. Gemeente Breda geeft geen vergunning af voor Marathon Breda.” Burgemeester Depla laat in een reactie aan Omroep Brabant weten ”geen keuze” te hebben. “In de plannen die aangeleverd zijn voor dit event zijn er teveel risico’s voor de veiligheid van zowel de lopers, de vrijwilligers, de bezoekers als het verkeer. De negatieve adviezen hierop van onder anderen de politie kan ik gewoonweg niet naast me neerleggen.”

Reacties

Bij het bericht op Instagram zijn veel teleurgestelde reacties gekomen. ”Wat zuur voor de organisatie, voor Breda, maar vooral voor al die mensen die hier maanden voor hebben getraind.” en ”Ontzettend verdrietig voor de deelnemers, de organisatie, de vrijwilligers én de stad.”

Update

De organisatie vraagt in een bericht op de website op geduld en begrip. ”Op dit moment richten wij onze aandacht in de eerste plaats op de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers”, zo staat te lezen in een verklaring.