John Karelse nieuwe teammanager van eerste elftal NAC

BredaNu
Rat Verlegh Stadion | Foto: BredaNu

Club-icoon John Karelse gaat aan de slag als teammanager van het eerste elftal van NAC. Karelse is zeker geen onbekende bij de Bredase club. In 1987 stond de geboren Zeeuw als speler in het doel bij NAC. Maar liefst 13 seizoenen bleef hij actief voor de club.

Ook later was Karelse (52) in verschillende functies actief voor NAC. In 2006 werd hij assistent-trainer van het eerste elftal en was later nog een keer interim-trainer en hoofdtrainer. Daarnaast werd hij enige tijd geleden voorzitter van Oud NAC, het gezelligheidsteam met oud-spelers van de Bredase club.

Tot nu toe werd de functie van teammanager uitgevoerd door twee personen, onder wie Eric Vervoord. In zijn nieuwe rol wordt Karelse onder andere verantwoordelijk voor het ondersteunen van de spelers en de staf en voor de contacten met de KNVB over voetbal-organisatorische zaken.

Trots

,,Ik ben erg blij en trots om terug te keren bij de club die me aan het hart ligt,’’ aldus Karelse. ,,Vanuit mijn taak ga ik proberen bij te dragen aan een succesvolle ontwikkeling van de club. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik juist nu graag een steen bijdraag.’’