Curio-studenten zien hockey als verbindende factor in Kenia

Hockey, stockfoto

Tijdens een ontwikkelingstraject in november gingen studenten van Curio Sport en Bewegen naar Kenia. Het project duurde drie weken en de sport die centraal stond: hockey. 

Het gezegde ‘sport verbindt’, was tijdens dit project duidelijk terug te zien. In november vlogen vijf studenten van Curio Sport en Bewegen in Breda samen met studenten van het Johan Cruyff College in Roosendaal naar Kenia. Zij werkten samen met de Keniaanse hockeygemeenschap om activiteiten voor jongeren te organiseren. Zij stonden er niet alleen voor Erik van der Dussen, Meshack Mensah, Whitteny Nyabuto van KYHD boden ondersteuning.

Weerbaarheid

Er was een trainingsprogramma voor de Keniaanse jeugd en een workshop voor de coaches. Het project had verschillende maatschappelijke doelen. Een daarvan was om jonge spelers en speelsters uit Kenia bewust te laten worden over het belang van mentale gezondheid en de rol die sport daarin kan spelen. Daarnaast moest er tijdens de trainingen gewerkt worden aan de weerbaarheid van de kinderen. Ten slotte moest er begeleiding geboden worden voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgde ervoor dat het programma bestond uit sportieve en sociale activiteiten. 

De Kenya Youth Hockey Development Foundation (KYHD) heeft het programma ontwikkelt om kwetsbare kinderen een nieuw perspectief te bieden door middel van hockey. Het wordt daarbij ondersteund door Nederlandse hockeyclubs en Nederlandse bedrijven. Curio Sport en Bewegen is een samenwerking aangegaan met deze stichting om studenten te laten ervaren hoe het is om in een internationale omgeving te werken en wat de impact is van hun daden op de bevolking van Kenia.

Op de laatste dag werd er een hockeytoernooi gespeeld. Hierbij waren ongeveer 90 kinderen aanwezig. Zij werden aangemoedigd door de Nederlandse ambassadeur Maarten Brouwer.