Rotary Santa Run voor stichtingen JOBi en het Bonte Perdje

Santa Run | Foto: Rotary Santa Run

Op 18 december wordt er voor Stichting JOBi (Jeugd Ontbijt Breda initiatief) en de stichting Het Bonte Perdje de Santa Run georganiseerd. Met de run wordt geld ingezameld voor de twee Bredase goede doelen. De kerstmannenloop in Breda is een initiatief van de vier Bredase Rotaryclubs: Breda, Breda-Mark en Aa, Breda Mastbos en Breda-Zuid.

Kinderen zonder ontbijt naar school. Door armoede? In Nederland? In Breda zijn dat dagelijks meer dan 200 bassischoolleerlingen. Ieder kind moet gelijke kansen hebben om zichzelf te ontwikkelen. Stichting JOBi zorgt ervoor dat deze kinderen iedere week een ontbijtbox voor zeven gezonde ontbijtjes thuisbezorgd krijgen.

Stichting Het Bonte Perdje

Het andere goede doel, stichting Het Bonte Perdje, heeft als doel jonge mensen met een handicap de mogelijkheid om op een veilige manier de paardensport te beoefenen. Het Bonte Perdje is in 1969 opgericht en concentreert zich met name op ruiters in de leeftijdscategorie van 7 tot 35 jaar. De lessen vinden plaats op de Manage Ruitersportcentrum Breda, iedere zaterdagochtend. Naast het ontspannende element heeft het paardrijden ook vaak een therapeutische werking.

De Rotary Santa Run vindt dit jaar, na twee jaar pauze vanwege corona, wederom plaats in het Ginneken. Zondag 18 december 13:00 start de run. Vanaf 12:30 is er een gezamenlijke warm-up. De deelnemers kunnen kiezen uit 3 of 6 kilometer vanaf de Ginnekenmarkt door het Mastbos. Meer informatie is te vinden op de website van de Santa Run.