Waar moet het kunstwerk ‘Offer van Isaac’ komen te staan?

‘Offer van Isaac’ op de Vlaszak | Foto: BredaNu

Dat vraagt de Gemeente Breda in een bericht op X (voorheen Twitter). Het kunstwerk stond jarenlang op de Vlaszak, maar zoekt nu een nieuw thuis.

Via de link in het bericht van de gemeente kom je op de website van PlanBreda. De website is een platform waarop Bredanaars mee kunnen denken over plannen van de gemeente of initiatiefnemers of waar eigen plannen gedeeld kunnen worden. Op de website staan drie opties voor het nieuwe thuis van het kunstwerk. Namelijk op een groenstrook aan de Claudius Prinsenlaan. Of op een helling aan de Ruitersboslaan. Of bij de afslag van de Backer en Ruebweg naar de Emerparklaan. Momenteel loopt de Claudius Prinsenlaan voorop, met ongeveer 70 stemmen.

Stemmen voor een nieuwe locatie kan tot en met 21 januari via de website van PlanBreda.

Waarom het kunstwerk gaat verhuizen

Het kunstwerk van kunstenaar Menashe Kadishman werd in 1989 geplaatst op de Vlaszak. Na de vele jaren dat het kunstwerk stond, roestte de ondersteunende balken van het kunstwerk door. Het kunstwerk wordt gerestaureerd, maar komt niet op zijn vertrouwde plekje terug. Dit komt door geplande aanpassingen aan dat deel van de stad. Waar het beeld stond, komt namelijk een fietspad.