Verdachte dood Caloh Wagoh-oprichter Michel Weiss veroordeeld tot 10 jaar cel

Het gerechtsgebouw. Archieffoto | Foto: BredaNu

Vandaag werd besloten dat Peter L. schuldig is aan doodslag met betrekking tot de dood van Michel Weiss, de oprichter van Caloh Wagoh. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar en hij moet een schadevergoeding betalen van 80.000 euro. De rechter heeft hem vrijgesproken van moord, want daar was volgens de rechter niet genoeg bewijs voor.  

Peter L. schoot Michel Weiss op 14 november 2021 vijf keer in het bovenlichaam. Dit zou zijn gebeurd na een confrontatie met zijn zus, waarmee Michel Weiss een relatie had. Het stel had al een langere tijd een relatie, echter ging dat samen met geweld. Op de dag van de dood van Michel Weiss, zocht hij haar op. Dit werd door haar als erg intimiderend ervaren. Zij heeft als reactie daarop haar broer meerdere malen geappt en gebeld.

Geen moord

Michel Weiss kwam naar het woonwagenkamp in Breda. Dit zorgde voor een confrontatie tussen hem en zijn ex. Peter L. had een pistool klaarliggen en nam deze mee naar buiten. Hier schoot hij uiteindelijk het slachtoffer mee. Vandaar dat er gedacht werd dat de daad met voorbedachte raden werd gepleegd. Hier was niet genoeg bewijs voor. 

Peter L. moet nu een gevangenisstraf van 10 jaar uitzitten. Min de tijd dat hij in voorarrest zat. Daarnaast moet hij ruim 80.000 euro schadevergoeding betalen. Aan de drie kinderen, de moeder en de zus van het slachtoffer. Het geld wordt onder andere gebruikt om de begrafenis te betalen.  

Op 2 december was de eerste dag van de rechtszaak. Deze liep vertraging op door een bedreiging.