Scooterrijder (20) aangehouden na meerdere verkeersovertredingen in Bredase binnenstad

Een politieauto | Foto: BredaNu

Agenten hebben zondag een 20-jarige man aangehouden, die met zijn scooter verschillende verkeersovertredingen had begaan in de binnenstad van Breda.

De politie kwam de man op het spoor na een melding van een scooterrijder die door de binnenstad aan het crossen was. Op camera’s in de binnenstad werd gezien hoe de man op de Academiesingel tegen het verkeer inreed. Andere auto’s moesten daarbij uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

De bestuurder kreeg een stopteken van de politie, maar gaf daar geen gehoor aan. Daarop werd de achtervolging ingezet. De scooterrijder reed via Park Valkenberg naar het Kasteelplein. Daarbij werd rakelings langs een paar voetgangers gereden.

Geen rijbewijs

Uiteindelijk stopte de man in de Waterstraat, om vervolgens winkelcentrum De Barones in te rennen. Daar kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Bij controle bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Ook had zijn scooter geen kentekenplaat en was deze in afwachting van keuring, waardoor hij sowieso de weg niet op mocht. Voor die zaken en voor zijn rijgedrag kreeg de man verschillende bekeuringen. Daarnaast heeft hij afstand gedaan van zijn scooter.