Opnieuw brand in parkeerkelder Mgr. Zwijsenstraat: ‘Het laminaat stond gewoon te klapperen’

Voor de tweede keer in korte tijd zijn bewoners van een appartementencomplex aan de Monseigneur Zwijsenstraat opgeschrikt door een brand in hun parkeerkelder. Waar de brandweer eind vorige week door snel in te grijpen de brand kon beperken tot een enkel voertuig, was er nu volgens de brandweer sprake van een ‘zeer grote brand’.

De brand zou rond kwart over acht zijn ontstaan in de kelder, waarvan de ingang zich aan de Architect Peutzweg bevindt. Negen auto’s moesten het ontgelden en de 100 bewoners van het complex werden geëvacueerd. Een aantal daarvan hadden ademhalingsproblemen en zes personen moesten ter controle naar het ziekenhuis. Volgens een bewoonster van de eerste verdieping was er ’s avonds een enorme knal te horen. “Mijn man is met zijn stomme kop naar binnen gerend om nog proberen te blussen. Ik ben meteen 112 gaan bellen maar er was geen beginnen meer aan. Bij ons in de woning stond alles onder de rook en werd het bloedheet, het laminaat stond gewoon te klapperen.”

Scooter, bakfiets en auto weg

De bewoonster was samen met haar man één van de personen die ter controle naar het ziekenhuis werd gebracht. Toen ze terug kwamen, wilden ze gelijk naar hun woning toe om te kijken hoe erg de schade was. Op dat moment kon dat nog niet. De bewoners werden bij een nabijgelegen supermarkt opgevangen. Later konden ze per verdieping in groepjes en onder begeleiding van de brandweer terug naar hun appartementen. “M’n scooter, bakfiets en auto zijn weg.” Ook het lot van de kat is nog onbekend.

De bewoonster kan voorlopig nog niet naar huis, volgens de brandweer zou het nog te gevaarlijk zijn. De brandweer was nog tot in de nacht bezig met afrondende werkzaamheden.