Negen aanhoudingen na NAC – Willem II

Foto: BredaNu/Damiën van Gageldonk

De politie meldt zaterdagochtend via X (Twitter): “Na de voetbalwedstrijd NAC – Willem II heeft de ME opgetreden. Vier agenten zijn (licht)gewond geraakt.”

Vrijdagavond 22 december vond de voetbalwedstrijd NAC – Willem II plaats in het Rat Verlegh Stadion in Breda. “We weten ondertussen uit ervaring dat een grote groep, die zich supporter noemen van hun club, niet om de club of voetbal geven maar alleen uit zijn op rellen.” zegt de politie in een nieuwsbericht. Daarom was er ook in groten getale ME aanwezig.

Na de wedstrijd begon een grote groep mannen met bivakmutsen begon geweld te gebruiken tegen de ME. Er werden waarschuwingen gegeven om het gebied te verlaten, waarna er werd opgetreden. Dit gebeurde met aanhoudingseenheden, politiehonden- en paarden. Daarbij deelde de ME klappen uit en werden vier mensen gebeten door politiehonden. Twee van de gebeten mensen zijn behandeld door ambulancepersoneel.

Aanhoudingen

Er zijn in totaal negen verdachten aangehouden voor feiten als het niet voldoen aan bevel of vordering, openlijk geweld, mishandeling en vernieling. Zes van de gedachten zijn dezelfde avond vrijgelaten na het verkrijgen van een boete. De recherche is een onderzoek gestart en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Hulpdiensten

Ook de brandweer werd opgeroepen door brandstichting in een Willem II supportersvak. Tijdens het optreden raakten vier agenten lichtgewond. Eén agent heeft last van een piep in zijn oor door vuurwerk, waarvan gehoopt wordt dat de piep tijdelijk is. Er is aangifte gedaan door deze agenten.