LPF: Stop met Engelse namen voor Bredase woonwijken

'Bread Breda', een nieuwbouwproject op het terrein van een voormalige bakkersfabriek. | Foto: John-Roy Ippel / BredaNu

Als het aan de Bredase LPF (Lijst Pim Fortuyn)-fractie ligt, komt er een einde aan het geven van Engelstalige namen voor nieuwe Bredase wijken. De partij is bang dat het de authenticiteit van de stad beschadigd.

‘Crossmark’, ‘The Marker’, ‘City Twin’. Het zijn zomaar wat namen die de afgelopen tijd aan bouwprojecten zijn meegegeven. Een doorn in het oog van raadslid Iwan Dienjes en burgerraadslid Carlo van Remortel. Om die reden heeft de partij vragen gesteld aan het Bredase college van B&W.

Brood Breda?

De bekendmaking van de nieuwe wijk ‘Bread Breda‘, op het terrein van de voormalige bakkerijfabriek aan de Ettensebaan, was voor de LPF de druppel. “We laten ons het kaas van het Bredase brood eten door deze doorgeslagen internationalisering en er lijkt maar geen rem op te zitten,” zo schrijft de LPF aan het college.

Of de gemeente daadwerkelijk iets kan doen aan de Engelse namen, is nog maar de vraag. Vaak zijn het de projectontwikkelaars die een naam aan een project meegeven. Toch hoopt de LPF dat het college zich wil inzetten om de verdere verengelsing van de Bredase woonwijken tegen te gaan.