Kom erbij: ook dit jaar veel Bredase activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Foto: Pexels/Matthias Zomer

Eenzaamheid is geen makkelijk onderwerp, maar wel erg belangrijk. De Week tegen Eenzaamheid maakt mensen bewust van dit probleem en helpt eenzaamheid tegen te gaan.

Deze Week wordt al 13 jaar georganiseerd vanaf de laatste donderdag van september. Tijdens de week wordt er aandacht gevraagd voor eenzaamheid en zorgt voor concrete activiteiten voor mensen die zich eenzaam voelen. Dit jaar vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober. De oproep van de Week tegen Eenzaamheid is ‘Kom erbij’. 

Activiteiten in Breda

Activiteiten zijn landelijk, of per gemeente. Ook in Breda is er dus veel te doen. Zo worden er donderdagmiddag pannenkoeken gebakken en natuurlijk opgegeten, is er vrijdag en spelletjesochtend en in het weekend speeddates en een filmmiddag. Maandag is er een knutselmiddag, dinsdag een wandeling en woensdag een ochtend om samen te bakken. Genoeg te doen dus. Alle activiteiten vinden plaats bij de FAMEUS-locatie Pastoor van Spaandonkstraat 31 en zijn vrije inloop. Deze locatie is ook zeven dagen per week open voor gratis koffie en thee. 

Eén Tegen Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Eenzaam is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, een verminderde participatie in de samenleving en een gevoel van minderwaardigheid. Tijdens de Week Tegen Eenzaamheid wordt het programma Één Tegen Eenzaamheid wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door gemeenten en ongeveer 170 verschillende maatschappelijke organisaties, zoals FAMEUS in Breda.