Gemeente: Maatregelen leerlingenvervoer lijken vruchten af te werpen

Het stadskantoor van de gemeente Breda | Foto: BredaNu

De maatregelen die de gemeente Breda heeft genomen om de problemen in het leerlingenvervoer aan te pakken, lijken vruchten af te werpen. Dat schrijft burgemeester Paul Depla in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente ziet dat het aantal klachten van ouders afneemt en dat de wachtlijsten korter worden.

De gemeente greep vorige maand in bij het leerlingenvervoer omdat vervoerder Connexxion de afspraken uit de aanbesteding niet nakwam. Er waren lange wachtlijsten ontstaan en taxibusjes kwamen regelmatig niet opdagen om leerlingen op te halen, wat tot veel klachten van boze ouders leidde.

In gebreke

Ondanks de verbeteringen, zijn nog niet alle problemen opgelost. Op dit moment rijden er nog chauffeurs die eigenlijk ritten moeten uitvoeren voor mensen binnen de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Een groep Oekraïense kinderen uit Bavel wordt door een ander bedrijf vervoerd.

Connexxion is vanwege de problemen door de gemeente in gebreke gesteld. Het bedrijf heeft tot 21 januari de tijd gekregen om de problemen op te lossen, bijvoorbeeld door meer personeel te werven. Volgens Connexxion is een tekort aan personeel namelijk de grote oorzaak van de ontstane problemen. Ondertussen blijft de gemeente in gesprek met andere vervoerders, die mogelijk een deel van de ritten over kunnen nemen als het Connexxion niet lukt om de problemen op te lossen.