Game On brengt techniek op interactieve manier onder aandacht

Op maandag 3 juni en dinsdag 4 juni vond het jaarlijkse Game On event plaats op de kunstijsbaan in Breda. Ruim 2.500 leerlingen uit West-Brabant, met name uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs, nemen deel aan dit techniekfestijn. Tijdens Game On draait alles om de wereld van techniek en technologie.

Ongeveer 40 bedrijven verwelkomden de scholen tijdens deze dag. Niet alleen willen de bedrijven laten zien hoe boeiend techniek en technologie zijn, maar ze laten het vooral ook ervaren. ze hopen dat jongeren zo een beter beeld krijgen van mogelijkheden en dat er misschien wel een vonkje overslaat. Het doel is om techniek. Het doel is voornamelijk om techniek op een leuke, interactieve manier onder de aandacht te brengen.

Belang van techniek en technologie

Game On werd voor de vijfde keer georganiseerd. Dit laat zien dat onderwijs, overheid en bedrijfsleven het belang inzien van dit event. Er is veel vraag naar technisch opgeleide leerlingen en studenten. Volgens Charlotte Groenhout is techniek overal zichtbaar in alle sectoren: “Vooral in het onderwijs zien we een sectorgerichte benadering, maar dat moet juist overal en sector overstijgend zijn. Op Game On willen we laten zien dat techniek in elke sector terugkomt.”