Eerste ‘onveilige’ paal uit de grond gehaald in Vuchtstraat

In de Vuchtstraat is vrijdagochtend door wethouder Arnoud van Vliet (VVD) het eerste overbodige verkeerspaaltje uit de grond gehaald. Het is het startschot voor een campagne om verkeerspaaltjes in de stad, die geen functie hebben en een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid, te verwijderen.

Het paaltje is ooit neergezet om auto’s er van te weerhouden via het fietspad de openbare weg op te rijden. Maar auto’s bleken er makkelijk langs te kunnen en de paal vormde een gevaar voor fietsers die er tegenop konden botsen.

De paal in de Vuchtstraat is niet de enige die wordt verwijderd. Inwoners van Breda konden bij de gemeente aangeven welke paaltjes er verwijderd moesten worden. De komende maanden gaat er op 80 locaties overbodige palen uit de grond worden gehaald. Naast de paaltjes wil Van Vliet nog andere dingen aanpakken zoals verkeersborden: ”Ik roep ook mensen op om te kijken naar bijvoorbeeld verkeersborden. Soms hangen er wel vier of vijf verkeersborden om een paal en vraag je jezelf af wat betekent het nou?”