Crowdfunding om duizenden kilo’s wortels te redden

Thibaud van der Steen en Cornelis Mosselman met een wortel | Foto: Thibaud van der Steen

Thibaud van der Steen van No Waste Army uit Breda is een Crowdfunding begonnen om 70.000 kilo wortels te doneren aan de voedselbank om zo verspilling tegen te gaan.

Boer Cornelis Mosselman uit het Zuid-Hollandse plaatsje Ooltgensplaat zat met 100.000 kilo aan afgekeurde wortels. Deze voldeden niet aan de strenge eisen en bleven zonder bestemming liggen. Thibaud van der Steen hoorde dit en schoot te hulp. Zijn organisatie No Waste Army, die zich inzet tegen verspilling van voedsel, nam 10.000 kilo af. De wortels zijn verwerkt tot houdbare producten en worden uitgedeeld in boodschappenboxen aan de leden van No Waste Army. Verder meldde zich verschillende bedrijven waardoor er al zo’n 30.000 kilo is gered van de vuilnisbak.

Voedselbank

Boer Mosselman heeft nog 70.000 kilo over. Dit wil hij doneren aan de voedselbank maar daar is geld voor nodig om de kosten van de teelt en de levering te dekken, want de wortels worden over het hele land verspreid. Hiervoor is de boer samen met The Happy Activist en No Waste Army een crowdfundingcampagne gestart: voor vijf euro doneer je vijf kilo wortels.