Kijk of luister donderdag live naar de Bredase dodenherdenking op BredaNu

De Dodenherdenking in 2022 | Foto: Cindy van Haperen

Komende donderdag kun je op BredaNu live kijken en luisteren naar de kransenlegging tijdens de Bredase Dodenherdenking. Vanaf 19:30u begint de ceremonie in Park Valkenberg, bij het monument ‘De Vlucht’.

Tijdens de herdenking zullen verschillende sprekers het woord nemen. Voorzitter Carel Hubert van Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda en burgemeester Paul Depla spreken de aanwezigen toe. Enzo van Dijk, leerling van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum, draagt zijn zelfgeschreven gedicht “Vroeger, nu, later” voor.

Vervolgens zal het Taptoe-signaal klinken en wordt er twee minuten stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken. Na het spelen van de volksliederen zullen verschillende organisaties een krans leggen. Meer informatie over het programma van de Bredase dodenherdenking is te vinden op www.4meidodenherdenkingbreda.nl.

De Bredase Dodenherdenking is te zien op BredaNu TV (Ziggo 40 en KPN 1308) en te beluisteren op BredaNu radio (Ziggo 915 of 1915, KPN 1008 of 107.3 FM). Online kijken en luisteren kan via www.bredanu.nl. Daar vind je ook de kanaalinformatie van andere radio- en tv-aanbieders.