Bredase Smaakmakers in het zonnetje gezet met diner

Op 29 november vond het Smaakmakers Diner bij De Rooi Pannen plaats. Hier heeft burgemeester Paul Depla aan tien Bredase Smaakmakers erespelden uitgereikt. Deze Smaakmakers zijn Bredanaars die op hun eigen manier de stad verrijken.

Een vakjury bestaande uit experts op gebied van sport, cultuur en vrijwilligerswerk beoordeelde alle Smaakmaker nominaties. De tien geëerde Smaakmakers zijn onder andere: Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland en Bredase klimaat burgemeester, Niels de Beer, sociaal ondernemer One Big Smile en Stichting Nac Maatschappelijk en Lidwien Hupkens, creatief directeur Stroom Events. Alle Smaakmakers werden geëerd met een erespeld, uitgereikt door burgemeester Paul Depla.

Bredase Smaakmakers is een initiatief van Gemeente Breda en Breda Marketing. Het initiatief bestaat dit jaar vijf jaar en heeft al meer dan 70 Bredanaars geëerd. Alle verhalen van nieuwe en bestaande Smaakmakers zijn ook te vinden op de website van Bredase Smaakmakers. Hier kunnen ook Smaakmakers aangemeld worden. Een Smaakmaker moet voldoen aan criteria zoals dat hij of zij een toegevoegde waarde voor Breda heeft en hij of zij zich inzet voor sectoren zoals sport, cultuur, vrijwilligerswerk, bedrijfsleven of onderwijs.