Bredaas bedrijf Jassie wint publieksprijs bij Breda Startup Award

De finale van de Breda Startup Awards | Foto: Breda Startup

De Bredase startup Jassie heeft de publieksprijs van de Breda Startup Award gewonnen. Dinsdagavond werd de jaarlijkse prijs voor innovatieve bedrijven uitgereikt bij Podium Bloos. Dit jaar konden voor het eerst ook startups van buiten Breda meedoen. De juryprijs ging naar het bedrijf Gastronology uit Bergen op Zoom. Dit bedrijf houdt zich bezig met het 3D-printen van voedsel.

Jassie is sinds enkele maanden actief in de Bredase binnenstad. De stadsgarderobe in de Reigerstraat biedt het uitgaanspubliek de mogelijkheid om jassen en persoonlijke spullen veilig in een kluisje op te bergen. De innovatie zit daarbij vooral in de achterliggende techniek. Het bedrijf is opgezet door studenten Pieter Vreeburg en Jasper Hemmen en wil op termijn ook uitbreiden naar andere steden.

Andere genomineerden dit jaar waren het Bredase bedrijf COCOON (subsidiesoftware), het AI-bedrijf Brush AI en het bedrijf Human Material Loop, dat menselijk haar recyclet en hergebruikt in bijvoorbeeld de textielindustrie. Eerdere jaren werd de Breda Startup Award gewonnen door onder andere A Perfect Jane en RoomRacoon.