Breda met ruim 260.000 tegels op de derde plaats bij NK Tegelwippen

Wethouders Peter Bakker (GroenLinks) en Jeroen Bruijns (CDA) | Foto: Gemeente Breda

In Breda zijn in de afgelopen periode ruim 260.000 tuintegels vervangen door groen. Dat heeft de gemeente Breda bekend gemaakt. Ook dit jaar deed Breda namelijk weer mee aan het NK Tegelwippen, een actie die in heel Nederland wordt georganiseerd om mensen te stimuleren om hun tuintegels te vervangen door gras, planten of water.

Wethouder Peter Bakker (GroenLinks) is trots op het behaalde resultaat. ‘’Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Al dit extra groen helpt om regen op te vangen tijdens hevige buien en om de temperatuur tijdens hittegolven te beperken. Een groenere leefomgeving is mooier en heeft positieve effecten op onze mentale gezondheid.”

Meer gewipt, toch lager geëindigd

Vorig jaar wipten de Bredanaars gezamenlijk zo’n 200.000 tegels uit de grond en won daarmee het NK in de categorie grote steden. Hoewel er dit jaar dus zo’n 60.000 tegels meer de grond uit werden gehaald, komt Breda nu niet verder dan de derde plaats. Op de eerste plaats staat namelijk Arnhem, die met een gemiddelde van 2800 tegels per inwoner uitkwam op een totaal van ruim 460.000 gewipte tegels.