De Buurtcamping komt voor de vierde keer naar Breda

Foto: Buurtcamping Breda Noord

Van 12 tot en met 14 juli vindt voor de vierde keer De Buurtcamping plaats in Breda Noord, bij Sportpark ’t Kadijkje. Dit initiatief, dat sinds 2014 buurtbewoners door heel Nederland samenbrengt, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. In 2023 alleen al werden er 600.000 ontmoetingen gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerder.

In de drie dagen tijd zal De Buurtcamping veranderen tot een echte camping, bewoond door de diversiteit aan mensen die de buurt rijk is. Iedereen is welkom en iedereen is gelijk aan elkaar. Buurtbewoners bouwen samen de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en genieten van gezamenlijke maaltijden met kampvuuravonden. Het idee is simpel maar krachtig: door samen te werken en tijd met elkaar door te brengen, worden de banden in de buurt versterkt.

Op zoek naar deelnemers en vrijwilligers

Lenard Schouten, Campingbeheerder van Breda Noord, benadrukt het inclusieve karakter van De Buurtcamping: “Wij zijn een multiculturele Buurtcamping waar iedereen iets bijdraagt en waar iedereen gratis mag mee doen.”

Het lokale team in Breda Noord zoekt nog naar buurtbewoners die willen helpen of die het leuk vinden om een kampeerplek te reserveren. Je kan je aanmelden als vrijwilliger en draag je bij aan dit buurtfeest of reserveer je gratis kampeerplek.