Bijna €16.000 opgehaald voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Foto: Chassé Theater

Genodigden van het Chassé-BoArte Gala genoten vrijdagavond 1 december van muziek, dans en een diner. Ook werd er een loterij gehouden, waarvan de opbrengst naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda ging.

Voorzitter van het Jeugdfonds Jeroen Meeuwissen mocht een cheque van wel €15.850 ontvangen voor de organisatie. Hiermee kunnen sport- en cultuurlessen voor veel kinderen mogelijk worden gemaakt. Het Jeugdfonds is er voor kinderen die in armoede leven en daardoor geen sport- of cultuur hobby uit te kunnen oefenen.

Door een bijdrage van het Jeugdfonds, mogelijk gemaakt door donaties zoals door het Chassé-BoArt Gala, kunnen kinderen toch een zwemdiploma halen, een muziekinstrument leren spelen of met hun vriendjes bij de voetbalclub kunnen spelen. Zo hebben door het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda in 2022 1.990 kinderen kunnen genieten van hun sport- en cultuur hobby.

Chassé-BoArte is de culturele businessclub van het Chassé Theater. Tijdens het jaarlijkse gala halen vijfentwintig vooraanstaande Bredase bedrijven geld op voor een goed doel. Ook steunen BoArte-leden met hun lidmaatschap het Chassé Cultuurfonds. Met het cultuurfonds maakt het Chassé het mogelijk om verschillende cultureel-maatschappelijke activiteiten te organiseren in Breda. Zo maken ze kunst en cultuur toegankelijk voor iedereen.