Vrouw aangehouden die politieagenten tijdens achtervolging bekogelde met lachgasflessen

Een politieauto | Foto: BredaNu

Een 30-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, nadat ze tijdens een achtervolging lachgascilinders naar politieauto’s had gegooid.

Agenten zagen de vrouw rond kwart voor een ’s nachts in haar auto zitten op een parkeerplaats van een winkel aan de Kruisvoort. Toen de politie de bestuurster wilde controleren, zagen ze hoe de vrouw lachgas aan het gebruiken was. Ook lagen er enkele cilinders in de auto.

De vrouw gaf op verzoek van de agenten haar identiteitsbewijs af, maar besloot toen de auto te starten om er vervolgens vandoor te gaan. De politie zette de achtervolging in, die met snelheden tot 180 kilometer per uur over de A58 richting Bergen op Zoom leidde.

Agenten bekogeld

Tijdens de achtervolging gooide de vrouw een lachgascilinder uit het raam, in de richting van de politieauto. De cilinder ketste via het asfalt op de achterkant van het voertuig. Ook op de A4 werd een cilinder naar de politie gegooid, deze stuiterde onder de auto van de agenten door.

De vrouw, die inmiddels via de A29 en A15 richting Europoort reed, kon uiteindelijk worden klemgereden. Ze is aangehouden wegens poging tot doodslag op de agenten.