Terug van weggeweest: Koefnoen Live in Chassé

Een satirische kijk op het nieuws door middel van Imitaties van Bekende Nederlanders, eigen personages en persiflages op bekende tv-programma’s. Raak, herkenbaar en een tikkie confronterend. Dat was het succes van het tv-programma Koefnoen.

Owen Schumacher: “Er gebeurde van alles in de actualiteit waarvan wij steeds vaker dachten: hoe zouden onze types daarop reageren? Vooral onze eigen personages als Ipie, de happy single met haar rode rugzakje, de kakkers Joris en Monique of Okko en Eus, het ANWB-stel.”

De vertaling van het tv format naar een pakkende theatershow?

Jeremy Baker: “Het idee is een satirische revue, heel afwisselend, met sketches, songs en scènes. En af en toe een persoonlijke noot, een monoloog of juist een tapdans-act. Het wordt zeker geen herhaling of greatest hits van tv, we schrijven alles nieuw. En we zijn met zijn vijven,we nemen nog twee fantastische dames mee: actrice Kiki van Deursen en cabaretière Sanne Franssen.”

Hoe blijven ze actueel?

Paul Groot: “De rode draad van de voorstelling is verandering en hoe je daarmee omgaat. Er is best veel gebeurd sinds we niet meer op tv zijn. We willen eens kijken hoe onze types reageren op huidige ontwikkelingen. Gaan mensen vastgeroest door op de oude voet of vernieuwen ze?

Baker: “Vinden de ouders van de Karrekrak de basisschool van hun kind wel woke genoeg?’, om maar eens wat te noemen.” Schumacher: “Wat zou er gebeuren als voor de intocht van Sinterklaas een acteur van 1 meter 20 op het paard werd gehesen? Is het discriminatie als je die man ongeschikt vindt?”

Koefnoen LIVE staat 1 februari om 20.00 in het Chassétheater. Meer informatie vind je op de website van Chassé