Nieuwe bibliotheek in Hoge Vucht: een grote stap voor de wijk

De Sint-Fransicuskerk aan het Belgiëplein | Foto: BredaNu

Het afgelopen jaar hebben vrijwilligers en professionals uit de Hoge Vucht intensief gezocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe bibliotheek in de wijk. Na zorgvuldige overweging is de kerkzaal van de Franciscuskerk aan het Belgiëplein gekozen als de ideale plek voor dit belangrijke initiatief.

Na meer dan een decennium wachten krijgt de Hoge Vucht eindelijk weer een bibliotheek. Wethouder Arjen van Drunen (PvdA) vertelt dat de nieuwe bibliotheek meer dan alleen een plek voor boeken moet zijn. Het moet een levendige ontmoetingsplaats worden waar iedereen uit de wijk welkom is en waar ontmoeting, leren en taal centraal staan.

Gemeenschappelijke betrokkenheid

De plannen voor de bibliotheek zijn niet alleen het resultaat van officiële instanties, maar ook van een groep betrokken inwoners, Urban Living Lab en Verbeter Breda. Ook nu wonen inwoners van alle leeftijden uitgenodigd om mee te denken over de invulling van de bibliotheek. De betrokkenheid van de gemeenschap wordt benadrukt als essentieel voor het succes van dit project.

Gelijke kansen

De realisatie van de nieuwe bibliotheek is een van de vele projecten binnen het programma van Verbeter Breda. Dit programma streeft naar gelijke kansen voor alle inwoners, ongeacht hun achtergrond. Door samen te werken aan een beter Breda wordt de weg vrijgemaakt voor een toekomst waarin elke Bredanaar voldoende kansen heeft om zijn leven waardevol in te richten. De komst van de bibliotheek is niet alleen een mijlpaal voor de wijk, maar ook een teken van de vastberadenheid van de gemeenschap om een inclusieve en bloeiende omgeving te creëren waarin leren en ontmoeten centraal staan.

Op zaterdag 23 maart zal de eerste activiteit georganiseerd worden, waarbij de wijk nog wordt uitgenodigd.