Programmering Breda Jazz festival 2023 bekend

De 51e editie speelt dit jaar in op een breder publiek door naast de traditionele programmering ook verniewing toe te voegen. Van 18 tot en met 21 mei is de Bredase binnenstad het toneel van het Breda Jazz festival. Voor de nieuwe programmering is Eelco van Velzen van Festiventures aangetrokken. Dit komt tegemoet aan de wens van het bestuur om het festival toekomstbestendig te maken.

Tot in de late uurtjes

Nieuwepodia dit jaar zijn Holy Moly en de Graanbeurs. Ook Café Lievense aan de Haven is wederom van de partij dit jaar. “We zijn blij met de samenwerking met deze – voor ons – nieuwe horecaondernemers”, zegt voorzitter Hanneke Griffioen. “We willen een jazzfestival zijn voor iedereen. In de Graanbeurs, al jaren een begrip in het uitgaansleven van Breda, kun je tijdens de 51ste editie van het Breda Jazz Festival tot in de late uurtjes genieten van bands als The Cinelli Brothers en James Martin Band. Ook is dit dé plek waar je nog één keer helemaal los kunt gaan tijdens de afterparty op zondagavond.”

Looporkesten begeleiden bezoekers

Vanuit het station beleiden Looporkesten bezoekers naar het T-huis in het Valkenberg. Met uitzondering van zaterdag zijn er ook boten, die van de Haven, via Baai naar het Valkenberg pendelen. De nieuwe sponsor Nassau Sneltransport maakt dit mogelijk.

traditionele Jazz

De liefhebbers van traditionele Jazz kunnen hun hart ophalen dit jaar met 30 muzikanten uit New Orleans, onder wie John Boutté. Er zal ook aandacht besteed worden aan het historische feit dat het 100 jar geleden is deat Louis Armstrong zijn eerste solo opnam. Een band die niet mag ontbreken is Satchmocracy, met daarin voor het Breda Jazz Festival bekende muzikanten; Jérome Etchberry en Sebastian Girardot.