Nieuw en bijzonder orkest voor kinderen die op muziekles zitten

Jeugdorkest

Breda krijgt er een uniek jeugdorkest bij: het Musicaja Impro Kinder Orkest. Zit je op muziekles? Super leuk! Maar waarschijnlijk maak je dan meestal muziek in je eentje. Terwijl het nou juist zo leuk is om samen te spelen. Helemaal als je daar ook nog je eigen muzikale ideeën en creativiteit in kwijt kan. Musicaja start met een nieuw en bijzonder orkest voor kinderen die op muziekles zitten: het Musicaja Impro Kinder Orkest (MIKO).

Improviseren en componeren

In dit orkest maken ze alle muziek zelf! Ze spelen niet van bladmuziek maar ze leren als groep muziek te improviseren en componeren, o.a. vanuit de Kobranie methode. Kinderen vanaf 8 jaar die al minimaal een jaar muziekles volgen kunnen hier aan mee doen. Viool, piano, drum, blokfluit, trompet, harp… Alles mag, want in dit orkest denken ze niet in “klassiek” of “pop”. Het orkest staat onder leiding van Caja van der Werff, die zeer ervaren is in het werken met kindergroepen. Caja is niet alleen zangeres/zangdocent en dirigent maar speelt zelf ook piano, dwarsfluit en contrabas.

Oefenen in het Belcrumhuis

Ter introductie start Musicaja op 22 november in het Belcrumhuis met een cursus van 4 lessen op dinsdagen van 16.20 tot 17.10 uur. In deze pilot gaan ze stapsgewijs leren improviseren en samen spelen en maken ze meteen al hun eerste muziekstukken. De ouders van de kinderen krijgen aan het einde van de les een voorproefje van wat er ontstaan is.