Maak jouw eigen booknook bij de Nieuwe Veste

Nieuwe Veste
Nieuwe veste

Lezers opgelet! Bij de Nieuwe Veste kun je nu jouw eigen ‘booknook’ maken. Dit kan een goede aanvulling zijn om de boekenkast net iets meer sfeer te geven.

Maar wat is een booknook eigenlijk? Eigenlijk is het een soort miniatuurhuisje dat tussen de boeken geplaatst kan worden. Het huisje kan geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld jouw favoriete boek, maar het mag ook iets heel anders zijn. Creativiteit is belangrijk bij een booknook. Er kan een scène worden afgebeeld of het kan een ode zijn aan jouw favoriete karakter. Eigenlijk is alles mogelijk. Ook kan er gespeeld worden met licht, optiek en materialen. Dit zorgt ervoor dat het een dynamisch geheel kan worden.

Tips en inspiratie

Op sociale media is de booknook al razend populair. Veel mensen laten hun eigen booknook zien, om andere weer inspiratie te geven. Ook worden er tips gegeven over hoe je zelf een booknook kunt maken.

Nu doet de Nieuwe Veste ook mee aan de trend. Op woensdag 11 januari tussen 19.30 en 21.30 wordt een workshop georganiseerd (16+) waar je leert om jouw eigen booknook te maken. Er is plaats voor 12 deelnemers en inschrijven is nodig. Materiaalkosten zijn vijftien euro.