Lucs familie verzamelt al ruim 130 jaar postzegels in Breda

De grootvader van Luc Siegmund zat bij de Bredase Postzegelvereniging, die dit jaar 130 jaar bestaat. Zijn vader en Luc zelf volgden hem in de passie voor postzegels.

Luc heeft al sinds kleins af aan een liefde voor postzegels. Zo kreeg hij als kind een postzegelalbum voor zijn verjaardag. Door de jaren heen groeit de postzegelverzameling tot één waar je ‘u’ tegen kunt zeggen. De postzegelverzamelaar heeft veel verschillende soorten postzegels in zijn verzameling. Zo heeft hij de allereerste Nederlandse zegel, zegels uit diverse landen, zoals voormalige koloniën en een paar zeer zeldzame zegels. Bij postzegels zijn er ook veel verschillende uitgaven, met allerlei stempels die aangeven uit welk gebied ze komen of met afwijkende schakels om de rand. De verzamelaar weet er alles van.

Als Luc zou moeten kiezen, vindt hij de postzegels uit de voormalige Britse koloniën het mooist. Daarnaast vindt hij ook poststukken interessant. Enveloppen met stempels, oude ansichtkaarten en meer. Zo heeft hij ook de geschiedenis van zijn familie kunnen ontdekken. Bijvoorbeeld met oude brieven van zijn tante, waarbij hij haar reis door onder andere Nederlands-Indië en Groot-Brittannië kon volgen.

De Bredase Postzegelvereniging

Al jaren is Luc lid van de Bredase Postzegelvereniging. Zijn grootvader hielp bij de oprichting van de vereniging en ook zijn vader was vele jaren lid. In 2018 vierde de vereniging trots haar 125-jarig bestaan met een boek. Dit jaar betekent dus het 130-jarig bestaan van de vereniging. Dit vieren ze met een postzegelbeurs. Zaterdag 18 november zijn postzegelliefhebbers, lid van de vereniging of niet, welkom bij ontmoetingscentrum de Vlieren. De beurs duurt van 10.00 tot 16.00. Ook is er een veiling, voorgezeten door Luc. Meer informatie over activiteiten van de Bredase Postzegelvereniging zijn te vinden op de website van de vereniging.