Toegankelijk theater voor kinderen bij BRIK Festival

Foto: BRIK Festival

Het Brabants Internationaal Kinderfestival, daar moet de jeugd van Breda zijn om de wereld van theater in te duiken. Acht internationale theatergroepen nemen kinderen van allerlei verschillende leeftijden en achtergronden mee in de wereld van dans en spel.

Van 19 tot en met 23 juni is het BRIK Festival terug in Breda. Het festival maakt theater en cultuur toegankelijk voor kinderen in heel Brabant. Een halve week lang is er een gevarieerd aanbod van activiteiten en voorstellingen op allerlei plekken in Breda. Er is een gloednieuwe voorstelling van dansgezelschap de Stilte, ‘Komen en gaan’ en een danstheatervoorstelling Yo Soy (I am) in de Grote Kerk van theatergezelschap Al Vacio, afkomstig uit Argentinië en Mexico. Er zijn in totaal meer dan dertig optredens in onder andere het Valkenberg, het Chassé Theater en de Nieuwe Veste van internationale theatergroepen.

Betaal-wat-je-kan methode

BRIK biedt voorstellingen en activiteiten voor het hele gezin, vanaf verschillende leeftijden en voor ouders, begeleiders en leerkrachten. Het doel van het festival is om de kinderfantasie te prikkelen. De organisatie vindt het erg belangrijk om de voorstellingen toegankelijk te maken voor alle kinderen. Dit doen ze door de Betaal-wat-je-kan-methode. Een aantal voorstellingen zijn volledig gratis. Bij andere kunnen tickets van drie verschillende tarieven worden gekocht. De bezoeker kan kiezen uit een gereduceerd tarief, een adviestarief en een solidariteitstarief, waarmee je de artiesten extra ondersteund. Alleen de première van ‘Komen en gaan’ heeft een vaste prijs.