GrensGeluiden viert 25-jarig jubileum met live uitzending vanuit MotMot gallery

Mede-oprichter René Oomen van GrensGeluiden in actie. | Foto: GrensGeluiden

Op zondag 8 oktober zal er een speciale twee uur durende live uitzending zijn van het radioprogramma GrensGeluiden op BredaNu. Deze uitzending vanuit MotMot Gallery, waar publiek van harte welkom is, staat in het teken van het 25-jarig bestaan van dit unieke lokale kunst- en cultuurprogramma

René Oomen, nestor en eindredacteur van GrensGeluiden, startte het programma in oktober 1998. Dat deed hij samen met boekenman Hein van Kemenade. Sindsdien is GrensGeluiden iedere zondag van 11:00 tot 12:00 uur op de radio te horen. Een kunst- en cultuurprogramma bij een lokale omroep is op zich al vrij uitzonderlijk. Dat dit programma nu al 25 jaar bestaat, toont wel aan hoe hoogstaand de kwaliteit al die jaren is gebleven. René Oomen en Hein van Kemenade zijn nog altijd verbonden aan het programma.

Lokaal en nationaal talent

Vele lokale en nationale kunst- en cultuurmakers stonden op de gastenlijst van GrensGeluiden. Beeldend kunstenaars, theater- en filmmakers, schrijvers, dichters en choreografen. Ze kwamen en komen nog altijd graag naar de studio om over hun werk te vertellen.

In de loop der jaren hebben verschillende presentatoren en filmrecensenten hun medewerking aan het programma verleend. Yvonne Ton en Kees van Meel zijn inmiddels al jaren vaste waardes wat betreft de presentatie. Anne Goossen maakt het presentatiekwartet compleet. Hein van Kemenade recenseert elke veertien dagen een boek en presenteert daarnaast ook regelmatig een aflevering. Sinds september 2023 is Senne de Vries de nieuwe filmrecensent. 

De Jubileumuitzending van GrensGeluiden is te beluisteren op BredaNu radio, zondagochtend 8 oktober 2023 van 11:00 tot 13:00 uur. Alle informatie op www.grensgeluiden.nl