Geld van provincie voor filmproducent Ton van Zantvoort en Stichting Idee-fixe

Idee-Fixe | Foto: Martijn Stadhouders

De Bredase filmproducent Ton van Zantvoort en organisatie voor experimentele kunst Stichting Idee-fixe krijgen geld van de Provincie Noord-Brabant om zichzelf verder te ontwikkelen. Gezamenlijk gaat het om een bedrag van 100.000 euro.

Het geld komt uit het impulsgeldenprogramma van de gemeente. Dat is een regeling waar makers of organisatie een aanvraag kunnen doen als ze éénmalig geld nodig hebben voor een project met een blijvend effect voor de culturele sector.

Ton van Zantvoort

Ton van Zantvoort is een filmmaker en producent die met zijn films al meerdere prijzen in de wacht sleepte. Zo maakte hij onder andere de film Schapenheld, die in 2018 in première ging. Met het geld van de provincie wil Van Zantvoort zich verder ontwikkelen als regisseur, zijn organisatie hier op inrichten en wil hij jonge talenten blijven coachen.

Idee-fixe

Stichting Idee-fixe wil zich ook gaan inzetten op het opleiden van nieuw talent. Dat doen ze al dertig jaar voor verschillende makers in en om Breda, maar nu is de ontwikkeling vooral gericht op de eigen organisatie. Door een nieuwe generatie te betrekken bij de stichting, moet het voortbestaan gegarandeerd worden.

Een tijdje geleden was BredaNu bij Idee-fixe. Daar was toen een expositie te zien over afgewezen kunst. Bekijk de reportage hier terug: