Flora van Breda in de Grote Kerk en Stedelijk Museum Breda

Gefascineerd door de vindingrijkheid van de natuur, verkent Mandy den Elzen in haar kunstenaarspraktijk het planten- en dierenrijk. Deze zomer brengt ze een ode aan de verscheidenheid van Bredase wilde plantensoorten met haar groeiende installatie Flora van Breda in de Grote Kerk Breda. Tegelijkertijd conserveert en archiveert ze bladeren van de verschillende boomsoorten uit het Mastbos tijdens haar open studio in Stedelijk Museum Breda.

In de Grote Kerk Breda, worden de door Den Elzen verzamelde, beschreven, gearchiveerde en vervolgens gebalsemde wilde planten van Breda in een groeiende installatie bij elkaar gebracht en gedurende de tentoonstelling aangevuld met nieuwe vondsten.

Bladeren van de boomsoorten

Tijdens haar studioperiode in projectruimte Next in het Stedelijk Museum gaat Den Elzen bladeren van de boomsoorten uit het Mastbos conserveren en archiveren. Ze gebruikt de studioruimte ook om te experimenteren hoe ze de vormen die ontstaan, kunnen presenteren aan het publiek. Ontdek hoe Den Elzen op geheel eigen wijze de schoonheid van de natuur blootlegt.

Meer informatie

Flora van Breda is van 25 augustus t/m 10 september te bezoeken in de Grote Kerk Breda

De Open Studio is vanaf 25 augustus te zien in het Stedelijk Museum