Breda krijgt nieuw Living Statues festival

Op zondig 10 september vindt tijdens de Open Monumentendag de eerste editie plaats van het Living Statues festival.

Bredase verhalen

Bekende Bredase verhalen, vaak refererend aan iconische monumenten zoals de Grote Kerk of het Kasteel van Breda, worden op kunstzinnige manier kracht bijgezet door deze levende standbeelden.

De standbeelden staan verspreid op 13 locaties door heel de binnenstad: van de Grote Markt tot de Haagdijk en van Van Coothplein tot de Boschstraat. Aan ieder standbeeld zit een verhaal, welke gelinkt is aan de monumenten die onderdeel zijn van Open Monumentendagen.

Speurtocht, fotowedstrijd en het ‘mooiste standbeeld van Breda

Het Living Statues Festival Breda heeft voor iedereen iets te bieden, op een leuke én leerzame manier. Voor kinderen is er een interactieve speurtocht, waarbij zij meteen veel leren over de achtergrondverhalen van ieder standbeeld en het monument waar deze gestationeerd staat. Ook wordt er een fotografiewedstrijd georganiseerd: alle fotografen, zowel amateurs als professionals, worden uitgedaagd om het mooiste “levende” beeld van het festival te schieten. De winnaar van de fotografiewedstrijd kan een leuke, eervolle prijs verwachten. Ook is er een prijs voor het mooiste standbeeld.

Meer informatie

Het Living Statues Festival Breda vindt plaats tussen 12:00 en 17:00 op zondag 10 september 2023 in de binnenstad van Breda. Voor alle info over plattegrond, activiteiten en winacties volg je de Instagram-pagina of bekijk je het Facebook-evenement.