Eerste Blind Wall in Teteringen feestelijk onthuld in samenwerking met Park Zuiderhout

Foto: Joost van Asch

Op zondag 22 oktober onthullen Blind Walls Gallery en Park Zuiderhout een nieuwe muurschildering in Teteringen. Deze Blind Wall is gerealiseerd ter viering van het 50-jarig bestaan van het Teteringse woonzorgcomplex. De bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Park Zuiderhout zijn erg enthousiast over de schildering.

De feestelijke onthulling vindt plaats op zondag 22 oktober om 14:30 in het kapel van Park Zuiderhout in Teteringen. Om 15:00 start een speciaal concert van Harmonie Euphonia Teteringen. Zij spelen een muziekstuk geïnspireerd op het verhaal achter de muurschildering gecomponeerd door Zoran Rosendahl. Er wordt afgesloten met een gezellige borrel. Kunstenaar en illustrator Maaike Canne zal ook aanwezig zijn bij de onthulling.

De muurschildering

De schildering combineert de verhalen van het Missiehuis van vroeger en het verzorgingshuis van nu. Kunstenaar en illustrator Maaike Canne heeft de muurschildering gemaakt en hoopt de kijker een warm gevoel te geven en hen weg te laten dromen naar verre oorden.

De paters die vanuit Teteringen op missie vertrokken gingen voornamelijk naar Zuidoost-Azië en Afrika. Geïnspireerd op de vormgeving uit deze regio’s, heeft Maaike het ‘doorkijkje’ als uitgangspunt gekozen. In deze doorkijkjes zie je serene landschappen die overeenkomen met de vergezichten die paters op hun missies tegenkwamen. Voor de bewoners van Park Zuiderhout roepen deze landschappen herinneringen op aan verre oorden en fijne reizen.

De twee landschappen worden bij elkaar gebracht door een witte duif. Deze staat voor reinheid en vrijheid, maar staat ook symbool voor de Heilige Geest. De muurschildering toont ook de cyclus van dag en nacht. Een metafoor voor de dood en het leven.

Over Maaike Canne

Maaike Canne is een illustrator en kunstenaar en woont en werkt in Rotterdam. Ze werkt vanuit verschillende disciplines, met als basis het werken aan illustraties voor magazines zoals bijvoorbeeld Elle Decoration en Kiblind Magazine. Ze wisselt dit graag af met het maken van prints, schilderijen en natuurlijk muurschilderingen, zowel analoog als meer figuratief.