‘Een ode aan de stad en haar inwoners’ in het Chassé Theater

Foto: BredaNu

Kunstinstallatie ODE van theatermakers Schippers&VanGucht is tijdens de herfstvakantie te zien in het Chassé Theater. De installatie gaat over onderwerpen zoals ontmoeting, polarisatie, verbinding en verschillende perspectieven die je ontdekt door door verschillende kamers te wandelen.

“ODE is een lofzang op de kleine ontmoeting tussen mensen en generaties; toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of mobiliteit.” In een wereld vol negativiteit, verwelkom het Chassé Theater een installatie over de kunst van het samenbrengen van mensen. Verhalen en interacties in de kamers waar bezoekers doorheen wandelen, raken bezoekers en dagen ze uit. “ODE nodigt je uit om te reflecteren op het belang van ontmoetingen en verbinding in een verdeelde wereld.”

De installatie is te zien vanaf maandag 16 oktober tot en met donderdag 19 oktober. Tickets zijn beschikbaar via de website van het Chassé Theater. 

Theatermakers Jellie Schippers en Myriam van Gucht maken al vijftien jaar lang theaterinstallaties waarin tijd, ontmoeting en generaties een grote rol spelen. Ze creëren ook interventies die opduiken in het platteland en midden in de stad. Het werk is niet op te delen in één categorie. Het heeft niet één doelgroep of één doel. Stichting Schippers&VanGucht wordt onder andere ondersteund door de Gemeente Breda.