De Nieuwe Veste krijgt een steunpunt voor de LHBTIQ+ gemeenschap

BredaNu
BredaNu

De Nieuwe Veste heeft een nieuw initiatief, ze beginnen met een steunpunt voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Hier kun je terecht voor al je vragen rondom de gemeenschap.

Vanaf dinsdag 24 januari kunnen mensen tussen 14.00-16.00 binnenlopen bij de Nieuwe Veste. Hier is vanaf dan een steunpunt voor de LHBTIQ+ gemeenschap gevestigd. Hier kun je zonder afspraak, en eventueel anoniem, langskomen. De tafel van het steunpunt is gemarkeerd met een regenboogsymbool.

Het steunpunt is opgezet omdat de Nieuwe Veste erachter kwam dat mensen vaak veel vragen hebben rondom de gemeenschap. Alleen dat het door velen nog als lastig wordt ervaren om het erover te hebben.

‘Best lastig’

“Je vader gaat met zijn vriend trouwen. Je moeder gaat in transitie. Je buurman, met wie je geen wedstrijd van NAC miste, vraagt je hem (?) in het vervolg met een meisjesnaam aan te spreken. Je hebt een geweldige man en een heerlijk gezin. Dan word je smoorverliefd op je buurvrouw. Het kan best lastig zijn om hiermee om te gaan. ” aldus de Nieuwe Veste.

.Om meer duidelijkheid te krijgen over deze thema’s kunnen je dus vanaf nu elke dinsdagmiddag terecht bij de Nieuwe Veste.