‘De Joodse vrouw’, roman over onmogelijke liefde tussen twee vrouwen

De Bredase schrijfster Anneloes Tieleman schrijft nieuwe roman ‘De Joodse vrouw’, een verhaal over de schijnbaar onmogelijke liefde tussen Maartje en de ultra orthodoxe Aviva. De 2 uitgevers van Uitgeverij Doornwater waren direct onder de indruk van het van het gelaagde verhaal over Maartje en Aviva, de problemen die zij ervaren door de tegenwerkingen vanuit de gemeenschap waar Aviva toe behoort en de fraai weergegeven erotische scenes.

Het verhaal

Aviva, een jonge ultraorthodoxe vrouw, komt naast Maartje wonen en gaandeweg groeien de twee naar elkaar toe. Het geloof van Aviva, en vooral de strenge wetten van de gemeenschap waar zij deel van uitmaakt, staan een relatie tussen de twee in de weg. Toch valt daar op enig moment niet langer aan te ontkomen en er ontstaan amoureuze momenten. Wanneer Aviva plotseling spoorloos verdwijnt, spat Maartjes perfecte leven ruw uiteen. Samen met haar dochter en beste vriendin start ze een zoektocht. Daarbij stuiten ze echter op flinke tegenwerking van de ultraorthodoxe gemeenschap.

Dan moet Maartje halsoverkop naar haar moeder in Canada. Bij haar moeder is Alzheimer geconstateerd. Ze kan niet meer alleen zijn. Een nieuw leven… een nieuwe start? Een nieuwe liefde? Of kan Maartje Aviva toch niet loslaten?

De schrijfster

Anneloes Tieleman (1987) schreef eerder: ‘Achter een lens gevangen’. Een roman waarin de liefde tussen twee vrouwen centraal staat, evenals in ‘De Joodse vrouw’.

Nieuwsgierig?

De Joodse vrouw is o.a. te bestellen via de website van uitgeverij Doornwater.