Breda Barst organiseert veiling voor komende editie

Foto: Thadde van Mourik

Vorige week, tijdens de speciale benefiet editie van Quiz’M <3 Barst in MEZZ Breda, lanceerde het popfestival een veilingsite. Op deze site verschijnen de komende periode allerlei bijzondere veilingitems, van huiskamerconcerten tot kunstwerken. Tot en met 16 maart kun je nog bieden op de bijzondere items op de veilingsite voor Breda Barst. De opbrengst van de veiling komt in zijn geheel ten goede aan Breda Barst.

Veiling

De veiling werd officieel geopend door burgemeester Paul Depla. Hij bracht direct een veilingitem in. Tot en met 16 maart kan er geboden worden op de lp ‘Night and Day’ van Joe Jackson uit zijn privécollectie. Later volgt de lp ‘Flesh and Blood’ van Roxy Music. Uiteraard zijn de lp’s ook voorzien van een persoonlijke boodschap. De komende dagen worden meer items toegevoegd. Heb je ook een veilingitem in te brengen, dan kun je dat doen door te mailen naar info@bredabarst.nl.

Tussenstand

Tijdens de speciale Quiz’M-avond in MEZZ maakte het festival bekend dat er inmiddels zo’n € 30.000 is opgehaald. De organisatie van het gratis toegankelijke festival heeft een startkapitaal van € 100.000 nodig om leveranciers en bands voor de editie van 2023 aan te kunnen betalen. “We zijn echt overdonderd door alle donaties en steun die we hebben ontvangen. Ondanks dat het nog spannend is of we het streefbedrag gaan halen, zijn we wel begonnen met de organisatie, want een editie 2023 komt er hoe dan ook!”, aldus voorzitter Jurgen Blommaert.

Op de website van Breda Barst bredabarst.nl is een overzicht te vinden van alle activiteiten die er naast de veiling en de benefiet editie van Quiz’M nog meer werden opgezet om het startkapitaal binnen te halen.