Blind Walls Gallery ontvangt 25.000 euro uit Mondriaan Fonds

Muurschildering ter gelegenheid van de 50e editie van het Breda Jazz Festival | Foto: BredaNu

Blind Walls Gallery, mede bekend als organisatie achter de inmiddels ruim 100 muurschilderingen in Breda, krijgt 25.000 euro van het Mondriaan Fonds. De organisatie wil de bijdrage gaan gebruiken voor een aanvullend programma, gericht op kunstliefhebbers en makers.

De adviescommissie van het fonds is positief over de manier waarop Blind Walls Gallery talent op het gebied van muurschilderingen stimuleert. De waardering die het publiek aan de muurschilderingen geeft, speelt daarbij een rol. Ook schrijft de commissie dat Blind Walls Gallery zich “mede dankzij haar slagkracht weet te onderscheiden van andere organisaties. De commissie vindt dat de organisatie zich op overtuigende wijze verhoudt tot de lokale context, dankzij de in haar ogen succesvolle verbindingen die Blind Walls Gallery aangaat met bewoners en opdrachtgevers.”

Blind Walls Gallery is vanzelfsprekend blij met de bijdrage uit het Mondriaan Fonds. Wanneer muurschilderingen een betere positie binnen het kunstenveld krijgen, zal dit op de lange termijn ook de kwaliteit en waardering bevorderen”, zegt oprichter Dennis Elbers.