Berget Lewis en Leif de Leeuw op het Breda Jazz Festival: ‘Supergoede vibes’

Leif de Leeuw en Berget Lewis op het podium bij Breda Jazz Festival. | Foto: BredaNu

Donderdagmiddag, op de eerste dag van het Breda Jazz Festival, stond er al gelijk één van de hoogtepunten van het vierdaagse jazzspektakel op het programma: een optreden van de Leif de Leeuw Band met speciale gast Berget Lewis. Op een bomvol Kerkplein zorgden het stevigere gitaarwerk van De Leeuw in combinatie met de stem van Lewis dat de toon voor het festival goed werd neergezet.

Op het podium bij het Kerkplein vinden de bezoekers elk jaar de wat stevigere kant van de muziekstijlen die op het festival te vinden zijn. Een prima plek voor gitarist en naamgever van de band Leif de Leeuw, die al meermaals werd verkozen tot beste bluesrockgitarist van de Benelux. Twee uur lang stond hij met zijn medemuzikanten én Berget Lewis op het podium.

‘Supergoede vibes’

“We hadden nog wel twee uur door kunnen gaan”, lacht De Leeuw nadat het optreden erop zit. “Het was helemaal te gek, echt supergoede vibes. Iedereen ging helemaal uit z’n plaat. We zijn superhappy.” Medebandlid Sem Jansen (zang, gitaar) kan dat alleen maar beamen. “Zo’n heel plein vol, iedereen enthousiast en met cameraatjes, helemaal te gek.”

De zeskoppige Leif de Leeuw Band weet na 10 jaar en vele tours op verschillende continenten ondertussen wel hoe ze een show neer moeten zetten. Toch hadden ze voor het optreden op het Breda Jazz Festival nog een speciale gast uitgenodigd. Niemand minder dan Berget Lewis, één van de Ladies of Soul, vergezelde de band voor een deel van het optreden. Het bleek een geslaagde combinatie.

‘Een eer’

Lewis: “Het is zo fijn om met deze jongens te spelen. Ik vind het een eer dat ik vandaag mee mocht doen. Het was een fantastisch publiek en ik heb alleen maar genoten.” Voor wie het optreden gemist heeft: niet getreurd. Volgens De Leeuw gaan we deze combinatie nog vaker zien. Weliswaar niet meer dit jaar op het Breda Jazz Festival, maar er zit in elk geval nog meer in de pijplijn. “We hebben een paar hele mooie plannen, waar we later ongetwijfeld nog veel meer over gaan vertellen. We gaan in ieder geval nog een paar mooie festivals samen spelen,” verklapt De Leeuw alvast.