Koninklijke onderscheiding voor Joep Peeters

Joep Peeters bij JazzTalk | Foto: BredaNu

Gisteren kreeg Joep Peeters in Café Ginneken een welverdiend lintje uitgereikt door loco-burgemeester Carla Kranenborg. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet, grote betrokkenheid en oprichting van diverse organisaties, waaronder het Breda Jazz festival.

Oude Stijl Jazz Festival

Zo was hij oprichter en voorzitter van de Roaring Twenty Club (RTC). Hij zet zich in het bijzonder in voor het Breda Jazz Festival, waar hij medeoprichter, voorzitter en verantwoordelijk was voor de programmering. Ook richtte hij het jazz-straatorkest Ochtendchloor op, waarin hij nog steeds actief is. Het 50-jarig lustrum van dit orkest werd gisteren gevierd. in 1971 was dit de start van het Oude Stijl Jazz Festival in Breda. Hij zet zich ook in als muzikant en vrijwilliger bij Café Restaurant Brouwerij De Beyerd.

Jazz in hart en nieren

Daarnaast is Joep oprichter van diverse orkesten, bands en gelegenheidsformaties, leider van jamsessies, spreker bij diverse festivals en (solo)muzikant/instrumentalist. Ook maakt hij wekelijks een nieuwsbrief met muzikale evenementen en verzorgt hij wekelijks een twee uur durend jazzprogramma bij BredaNu.

Jazztalk

Joep Peeters was afgelopen zomer ook te gast bij JazzTalk. Bekijk hier het interview terug.