5 Bredase kunstenaars geselecteerd voor TalentHub Brabant

Na een uitgebreide selectieprocedure, is er weer een nieuwe lichting kunstenaars, muzikanten, designers en schrijvers geselecteerd voor de zeven hubs die samen TalentHub Brabant vormen. Een jaar lang worden 60 Brabantse talenten begeleid om succesvol voet aan de grond te krijgen én houden in de kunst- en cultuursector in Brabant en liefst uiteindelijk ook ver daarbuiten.

Alle reden om deze nieuwe talenten van TalentHub Brabant te volgen. Onder hen bevinden zich 5 Bredase talenten.

Berendine Venemans

Berendine heeft Game Design gestudeerd op de Buas in Breda. Ze is afgestudeerd in 2013. Ze richt zichzelf op het schrijven van gedichten, performance art en game design. Ze gelooft erin dat er mooie dingen gebeuren als we ons kunnen verbinden met ons innerlijke zelf. ‘Experience’ kenmerkt haar kunst.

Fenna Koot

Fenna heeft gestudeerd op St. Joost Breda. Ze is gefascineerd door hoe architectonische ruimten sociale structuren beïnvloeden. Haar werk bestaat uit installaties en sculpturen die een poging doen om hernieuwde aandacht te geven aan datgene wat vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Juist deze vanzelfsprekende elementen spelen volgens Koot een cruciale rol in de manier waarop we de wereld vormen en begrijpen.

Rick van Strien

Rick heeft gestudeerd op St. Joost in Breda. Licht in het algemeen en kleur in het bijzonder is een krachtig fenomeen. Kleur heeft grote invloed op onze collectieve gedragingen. Rick van Strien bevraagt de complexiteit van de ervaring van gedachtes en emoties. Zij worden teruggebracht tot een bepaalde zuiverheid door middel van de ervaring van een kleurnuance. Van Strien wil door middel van zijn werk gezamenlijke twijfel en bevraging teweegbrengen over onze mentale en cognitieve geestdrift.

Ruben Mols

Ruben studeerde in 2016 af van kunstacademie AKV St.Joost in Breda. Met zowel verwondering als een sceptische blik analyseert Ruben Mols de ontwikkeling van informatie en communicatietechnologie. Deze Technologie heeft zich de laatste 30 jaar op intieme wijze ingesloten in het leven van de mens en is als mediator een bepalende rol gaan spelen. Maar hoe staan we in contact met de wereld om ons heen? Hoe beïnvloeden deze digitale middelen de relatie tot onze lichamen, geesten en begrip van onze omgeving?

Anna Verkouteren Jansen

Anna Verkouteren Jansen (Breda, 1992) is regisseur, theatermaker en schrijfster. Ze studeerde in 2017 af aan de Regieopleiding van Toneelacademie Maastricht en werkte met o.a. Frascati Producties, Monty Kultuurfaktorij, Over het IJ Festival, de Tekstsmederij en Podium Bloos. Anna’s werk gaat over de kracht van onze verbeelding. Ze houdt van Kleine mensen met Grote Dromen. Ze maakt hallucinogene portretten van deze loners en underdogs, waarbij ze verschillende lagen van het bewustzijn verkent.

Over TalentHub Brabant

Provincie Noord-Brabant, Kunstloc Brabant en de Brabantse culturele instellingen, musea en podia zetten samen in op talentontwikkeling in de kunsten in Brabant. Het programma TalentHub Brabant bestaat sinds 2018 en telt inmiddels zeven hubs die zich elk richten op een kunstdiscipline.

Voor meer informatie: www.talenthubbrabant.nl