12 jaar cel geëist tegen Bredanaar die Tim Hofman wilde doden

Presentator Tim Hofman | Foto: Ed van de Pol / BNNVARA

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar cel en tbs geëist tegen Bredanaar Chris T. De man wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar naar het Mediapark was gekomen om BNNVARA-presentator Tim Hofman dood te schieten.

Volgens het OM is de man met voorbedachte rade te werk gegaan en had hij daarbij een terroristisch motief. T. had een manifest geschreven waaruit duidelijk zou zijn geworden dat hij de maatschappij angst aan had willen jagen. De verdachte zou het met name gemunt hebben op mensen met linkse ‘woke’ denkbeelden. De presentator zou hij als symbool daarvan hebben gezien.

Handtekening

T. kwam in september 2023 met een pistool naar met Mediapark en vroeg aanvankelijk aan de receptie van het BNNVARA-gebouw om een handtekening van de presentator. Die kreeg hij vervolgens niet. Later keerde hij terug naar het gebouw en kondigde aan de presentator te willen doden. De politie kon de verdachte later op een andere plek op het Mediapark aanhouden. Hij bleek toen inderdaad een vuurwapen bij zich te hebben.

T. wordt niet alleen verdacht van het willen doden van Tim Hofman. Ook zou hij volgens het OM bezig zijn geweest met het voorbereiden van een moord op een jeugdwerker.

De uitspraak van de rechter volgt op 16 oktober.